FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

All things related to Enemy Territory game. Maps, mods, scripts etc.

FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|#.Jay.# » 23 May 2014, 01:36

If you have very low fps try this in console and look its better or not.

Code: Select all
/r_primitives 2
Image
User avatar
ETc|#.Jay.#
ETc| Member
 
Posts: 1583
{ IMAGES }: 457
Joined: 25 May 2008, 22:01
Cash on hand: 158,353.00
Bank: 0.00
Location: Germany

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Tintti » 23 May 2014, 15:03

Either r_primitives 2 or using some earlier driver of ati or using some file of the earlier driver and replacing the newer drivers file with it
User avatar
ETc|Tintti
ETc| Member
 
Posts: 39
Joined: 25 Sep 2013, 22:10
Cash on hand: 6,352.00
Bank: 500.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|#.Jay.# » 23 May 2014, 15:20

downgrading drivers is not a solution, just use r_primitives 2
Image
User avatar
ETc|#.Jay.#
ETc| Member
 
Posts: 1583
{ IMAGES }: 457
Joined: 25 May 2008, 22:01
Cash on hand: 158,353.00
Bank: 0.00
Location: Germany

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Tintti » 23 May 2014, 15:23

r_primitives dont work for everyone :) theres loads of posts about this issue on other sites. Using the old file from previous driver would be the next solution

EDIT. its atioglxx.dll
User avatar
ETc|Tintti
ETc| Member
 
Posts: 39
Joined: 25 Sep 2013, 22:10
Cash on hand: 6,352.00
Bank: 500.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|#.Jay.# » 23 May 2014, 16:57

for me and for g8 worked it yesterday. before i hat 25 fps, and now i have 125 constantly.
Image
User avatar
ETc|#.Jay.#
ETc| Member
 
Posts: 1583
{ IMAGES }: 457
Joined: 25 May 2008, 22:01
Cash on hand: 158,353.00
Bank: 0.00
Location: Germany

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|PSYKOGRASM » 31 May 2014, 12:14

/r_primitives 2 is nice (and works) but most servers lock the value at like 1 unfortunately, I think if you go to a value of 3 on some cards/driver combos you can get accidental haxxx due to graphics corruptions. At least on vanilla q3 and possibly even still on recent ioq3 without oGL2 renderer, and since et uses pretty much q3 engine I assume it's the same. So you should make sure setting to 3 is not possible ;)

//Edit: Just found this (http://forums.warchest.com/archive/inde ... -3989.html) trying to look up see if it was the case, seems it is, bani/etpro is good enough proof for me ;)
User avatar
ETc|PSYKOGRASM
ETc| Member
 
Posts: 99
Joined: 13 Nov 2012, 15:14
Cash on hand: 31,113.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|#.Jay.# » 02 Jun 2014, 20:03

i can put the command to the server.cfg then all players are forced to use this r_primitives 2
Image
User avatar
ETc|#.Jay.#
ETc| Member
 
Posts: 1583
{ IMAGES }: 457
Joined: 25 May 2008, 22:01
Cash on hand: 158,353.00
Bank: 0.00
Location: Germany

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 29 Oct 2014, 14:36

/r_primitives 2
didn't worked on me, I could tell how I fixed my fps drop and other lags probs.

fastest graphics, so all of running 16-bit.
download Razer game booster and to connected it to Wolfenstein Enemy Territory.
/r_primitives 2

I did this and game improved.
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|*m4g!cK* » 29 Oct 2014, 19:19

I never have a problem fps are always high and running well,whats going on and why ?
ETc|4ever/ Black Sabbath and Metalica ALWAYS/ 4ever :w: :twisted: :twisted: :twisted:
User avatar
ETc|*m4g!cK*
ETc| Member
 
Posts: 381
{ IMAGES }: 4
Joined: 18 Dec 2012, 17:38
Cash on hand: 31,203.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby .Indica » 29 Oct 2014, 20:42

Hi!

I also have really low fps. Like 12 ingame :p
Someone knows how? and any ideas?

Thanks!

Indica
.Indica
 
Posts: 65
Joined: 07 Nov 2013, 19:01
Cash on hand: 17,834.00
Bank: 0.00
Location: Netherlands

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 29 Oct 2014, 21:30

Hi, same i have very low fps like indica ingame 15-20 so if somebody has solution please help!! :)

thanks!

Synced
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby .Indica » 30 Oct 2014, 02:46

Synced! Tonight we gonna find a solution. I got the cfg then and reinstall et also.

Indica :p
.Indica
 
Posts: 65
Joined: 07 Nov 2013, 19:01
Cash on hand: 17,834.00
Bank: 0.00
Location: Netherlands

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 30 Oct 2014, 13:59

I reinstal Et and Dark send me one good cfg but not help to me.. :(

Touched#
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|*m4g!cK* » 30 Oct 2014, 16:24

I still don't know why my fps are great,in game at times fps are 120-180 at peek. I don't know Y ppl are have'n such problems and I live across the world from u all. so why are mine so good ?
ETc|4ever/ Black Sabbath and Metalica ALWAYS/ 4ever :w: :twisted: :twisted: :twisted:
User avatar
ETc|*m4g!cK*
ETc| Member
 
Posts: 381
{ IMAGES }: 4
Joined: 18 Dec 2012, 17:38
Cash on hand: 31,203.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|SmirGel^+ » 30 Oct 2014, 16:50

When was the last time you cleaned your PC from dust? I had same problem..I had low fps no matter what settings I messed around then I decided fuck it bought air pressure bottle and cleaned every inch of my PC case from dust.. instant 125fps constantly try it!!!! it's no joke that dust can throttle your CPU and other components.
User avatar
ETc|SmirGel^+
ETc| Member
 
Posts: 56
Joined: 07 Apr 2014, 21:40
Cash on hand: 18,450.00

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby .Indica » 30 Oct 2014, 17:05

I use a laptop :(
Hes clean and om gonna try to reinstall and me and synced gonna try a cfg. I hope its working well then :)

Indicaa
.Indica
 
Posts: 65
Joined: 07 Nov 2013, 19:01
Cash on hand: 17,834.00
Bank: 0.00
Location: Netherlands

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 30 Oct 2014, 17:12

i cleen all pc, reinstal windows, reinstal ET, give ET new config but nothing..today send me Indica other cfg and will see, now i have in game 15-30 fps..when is in srver 20+ players than fps drop and cant play becouse is to lagy..so if somebody know how to fix this problem 'll be so happy to help me! :) i read in some forums mybe is problem driver for graphic card or idk so if there some geek help us to fix this sux problem :) tnx to answer.

Touched#
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 04 Nov 2014, 16:06

ETc|Touched wrote:i cleen all pc, reinstal windows, reinstal ET, give ET new config but nothing..today send me Indica other cfg and will see, now i have in game 15-30 fps..when is in srver 20+ players than fps drop and cant play becouse is to lagy..so if somebody know how to fix this problem 'll be so happy to help me! :) i read in some forums mybe is problem driver for graphic card or idk so if there some geek help us to fix this sux problem :) tnx to answer.

Touched#

yes, update drivers.
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 04 Nov 2014, 16:47

This is hard to me i dont have ''good'' pc i have Hp 6730s and in this pc is graphic card - mobile intel(r) 4 series express chipset family i never see that graphic card i have always nvida so idk where to find new update for this graphic card in HP site didnt find anything. so i will be so happy if u help me find this ''new'' update :)

thanks woyhh, u have all respect from me. ;)
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 05 Nov 2014, 19:22

ETc|Touched wrote:This is hard to me i dont have ''good'' pc i have Hp 6730s and in this pc is graphic card - mobile intel(r) 4 series express chipset family i never see that graphic card i have always nvida so idk where to find new update for this graphic card in HP site didnt find anything. so i will be so happy if u help me find this ''new'' update :)

thanks woyhh, u have all respect from me. ;)

hmm, I have TOSHIBA so I dont know anything about HP -drivers... but I think you could search better information in internet. If you want you should reinstall whole PC.
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby .Indica » 05 Nov 2014, 21:59

Hello!

I have this one http://m.tigerdirect.com/products/5675337. It look same but mines is a bit newer. Before i never had any problems with it. I try reinstall windows and et. I have a new cfg so i think ill tried everything :P

Someone anymore ideas?

Indicaa
.Indica
 
Posts: 65
Joined: 07 Nov 2013, 19:01
Cash on hand: 17,834.00
Bank: 0.00
Location: Netherlands

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|#.Jay.# » 06 Nov 2014, 07:59

buy a tower, laptops like this are not for gaming...
Image
User avatar
ETc|#.Jay.#
ETc| Member
 
Posts: 1583
{ IMAGES }: 457
Joined: 25 May 2008, 22:01
Cash on hand: 158,353.00
Bank: 0.00
Location: Germany

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby .Indica » 06 Nov 2014, 13:08

Yes i wanna get one soon. And et wasnt a problem before. I can even play othergames like ermm skyrim or ac on uhd. I dont get it :p. But ach. Cu in game 8-)

Indica
.Indica
 
Posts: 65
Joined: 07 Nov 2013, 19:01
Cash on hand: 17,834.00
Bank: 0.00
Location: Netherlands

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 06 Nov 2014, 17:33

.Indica wrote:Yes i wanna get one soon. And et wasnt a problem before. I can even play othergames like ermm skyrim or ac on uhd. I dont get it :p. But ach. Cu in game 8-)

Indica

I using Razer Gamebooster, did you try it?
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 06 Nov 2014, 20:13

i try only gamebooster but nothing better, in some map have very low fps in other map 30-80 or mybe but i want 40 constant with no lag..i will buy a tower but now dont have money but soon will be better and buy some gooooooood pc and will kill you all hohohhh :twisted: :twisted: :lol: :lol: cya on srver love ya guys ;)
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 07 Nov 2014, 11:44

ETc|Touched wrote:i try only gamebooster but nothing better, in some map have very low fps in other map 30-80 or mybe but i want 40 constant with no lag..i will buy a tower but now dont have money but soon will be better and buy some gooooooood pc and will kill you all hohohhh :twisted: :twisted: :lol: :lol: cya on srver love ya guys ;)

you could kill me without any towers and shit PC also.. haha ! ye cya in server bro !
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 07 Nov 2014, 12:24

Thats true!! haha :tongue3:
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 07 Nov 2014, 18:03

ETc|Touched wrote:Thats true!! haha :tongue3:

same time when you buy tower, buy me a new aim. :witch:
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby ETc|Touched » 07 Nov 2014, 19:50

i will, but u sell me your old aim :P
Touched
User avatar
ETc|Touched
ETc| Member
 
Posts: 36
Joined: 10 Jan 2013, 20:13
Cash on hand: 7,057.00
Location: Slovenia

Re: FPS problem with ati grapic? Here is the fix!

Postby woyhh » 11 Nov 2014, 18:09

ETc|Touched wrote:i will, but u sell me your old aim :P

hah! I did topic.. there is maybe fix to your problem if you use laptop.

viewtopic.php?f=12&t=3104
Last edited by ETc|#.Jay.# on 11 Nov 2014, 20:40, edited 1 time in total.
Reason: added your link :)
ETc|woyhh
woyhh
 
Posts: 102
Joined: 10 Oct 2014, 15:44
Cash on hand: 20,807.00
Location: Finland


Return to Enemy Territory

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron